Ensimmäinen melkein uutuus: Laventeli Mont Blanc. Eri laventeleissa on eroja tuoksun suhteen, mutta terapeuttisilta ominaisuuksiltaan ne ovat kuulemma samanlaisia. Satuin saamaan erän yleensä kallista Mont Blanc -laventelia kohtuulliseen hintaan, joten otin sitä bulgarialaisen laventelin rinnalle. Tämä laventeli on jo tuoksukaupassa.

Toinen melkein uutuus: Nilotica -karitevoi. Tätä oli ennen joulua koemyynnissä pieni erä ja nyt sitä on vähän isompi erä - laitan sen tuoksukauppaan lähipäivinä. Nilotica-karitevoi on myös luomulaatuista ja käsittelemätöntä, mutta se eroaa toisesta luomukaritesta jonkin verran: Nilotica on kylmäpuristettu, kun taas toinen luomukarite on tehty perinteisellä afrikkalaisella tavalla, johon kuuluu karitepähkinöiden kuumennus. Nilotican tuoksu on aivan erilainen ja paljon miedompi. Nilotica on myös koostumukseltaan paljon pehmeämpää.

Nilotica säilyy puolisen vuotta eli lyhyemmän aikaa kuin muut karitet. Jääkaappisäilytys voi pidentää säilyvyyttä. Jos nilotica pääsee sulamaan ja sitten uudestaan jähmettymään, sen koostumus muuttuu rakeiseksi puuroksi. Sen saa jälleen miellyttävän sileäksi, kun sulattaa sen kokonaan ja antaa olla lämpimänä 20 minuuttia ja sen jälkeen jäähdyttää pakastimessa. Nopea jäähdytys on oleellista rakeistumisen estämiseksi.