Laventeliöljy alkaa olla lopussa joten suunnittelen uutta eteeristen öljyjen tilausta. Huomasin vain, että Bulgarialaisen laventelin hinta on noussut huomattavasti - joutuisin siis nostamaan hintaa. Edullisempaakin ns. sekoituslaventelia olisi saatavilla. Se on ihan aitoa laventelia, mutta eri lajikkeita on sekoitettu siihen aina kulloisenkin sadon mukaisesti.

Alkuun en juuri erottanut eri laventeleja toisistaan, mutta nykyään niitä enemmän haisteltuani olen tullut siihen tulokseen, että kaikkein parasta on juuri tuo bulgarialainen versio. Se on hyvin kukkaista. Mont Blanc -versio on myös hyvää, mutta siinä on hieman enemmän kamferisuutta. Oikeastaan en juurikaan huomaa eroa Mont Blancin ja sekoituslaventelin kesken. Sekoituslaventelit ovat usein enemmänkin kamferisia kuin kukkaisia. Kamferisuus tosin ei ole mikään ikävä asia sinänsä, sehän on ihan raikasta.

Haluaisin siis mielipiteitä - olisiko bulgarialaiselle laventelille kysyntää, vaikka se olisi selvästi kalliimpaa kuin ennen? Halutaanko mieluummin edullisempaa sekoituslaventelia (juuri sitä useimmiten ovat ne laventelit, joita kaupataan esim. luontaistuotekaupoissa pelkästään nimikkeellä 'laventeli' ilman mainintaa alkuperästä). Vai ehkä molempia? Tai onko joku nyt Mont Blancin laventelia käytettyään ihan rakastunut siihen ja haluaisi edelleen saada sitä tuoksukaupasta?

Nyt muuten olisi mahdollisuus tilata jotain sellaisiakin eteerisiä öljyjä, joita tuoksukaupan tai luontaistuotekauppojen valikoimista ei tavallisesti  saa. Jos tiedät mitä ja minkä verran haluat ja otat yhteyttä parin päivän sisään sähköpostitse (info at tuoksukauppa piste net) niin voidaan sitten tutkailla hintoja ja neuvotella.

Hypäten asiasta toiseen: kesäajan edullisemmat postituskulut perustuvat siihen, että mahdollisuuksien mukaan käytän kakkosluokan postitusta (johon pitää kerätä 20kpl saman kokoluokan pakettia, ei ihan nopeaa) ja paketoinnissa kierrätysmateriaalia. Tulikin mieleeni, että ehkä voisin tämän kesäajan jälkeen tarjota kaksi erilaista postitusmaksuluokkaa: 1. normaalihintainen ja nopea  2. edullisempi  mutta hidas.