Stressi, valvominen, sairastelu ym. näkyvät myös ihossa. Kun peilistä näkyy sunnuntaiaamuna kalpeat, punakirjavat kasvot, ne tarvitsevat pientä ekstrahemmottelua   Tässä tämänaamuinen kokeilu, jonka tuloksena ihon väri tasoittui ja ihon pinta silottui.


Rauhoittava kasvonaamio

1 tl kalamiinijauhetta

1 tl mantelijauhetta

½ tl kaoliinisavea

n. 2 tl maitoa

Sekoita kuivat aineet. Lisää maito. Lisää tarvittaessa maitoa vähän kerrallaan, kunnes tulee löysä puuro. Jos tulee liian löysä, niin lisää hieman kaoliinisavea.

Puhdista kasvot. Levitä kevyesti hieroen naamio kasvoille. Anna olla 15min. Huuhtele hieroen pois. Kevyt hierominen ja mantelijauhe saavat hellävaraisen kuorinnan aikaan. Jos et kaipaa mitään kuorivaa vaikutusta, niin naamio kyllä toimii ilman hieromisiakin. Mantelijauheenkin voisi siinä tapauksessa ehkä jättää pois.

Taputtele kasvot kevyesti pyyhkeellä, niin että ne jäävät hieman kosteiksi ja hiero sitten ihollesi sopivaa öljyä kasvoille. Itse käytin tällä kertaa mustakuminaöljyä. Jos et tiedä, mitä öljyä käyttäisit, niin kokeile avokadoöljyä - se on ravitseva, mutta hyvin hellävarainen eikä tuki ihoa.

Hyvää oloa!