Sain tuossa aiemmin kesällä tuoksuvan lähetyksen Saiputilta. Saiputin omistaja Ulla on hyvä asiakkaani ja minusta olikin tavattoman mielenkiintoista nähdä, miten tuoksuöljyt istuvat vuohenmaitosaippuoihin. Oikein hyvin! Paketista löytyi tällaisia suloisia saippuoita:

saiputti1.jpg

Kuvassa avattuna on oma suosikkini tuoksun perusteella, Pikkukilin karamelli. Saiputin kuvauksen mukaan se on "Vaaleanruskea saippua, jossa makea, vanhanajan toffeen tuoksu."  Minun nenääni tässä on myös hattaraa, vaniljaa ja aavistus sitrusta. Mielestäni tämä on hyvinkin naisellisen tuoksuinen saippua, joten se pääsi suihkun viereen ihan omaan käyttööni, perheen miespuoliset jäsenet voivat käyttää Ukkopukkia.

Ukkopukin suklaa-puolukka onkin itse asiassa minulle jo tuttu, sain siitä hieman erimuotoisen palan jokunen vuosi sitten. Pidin silloin suklaantuoksuista saippuaa keittiössä käsisaippuana, koska herkullinen tuoksu ja puolukankuorten tuoma roso sopivat hyvin tarkoitukseen ja tummanruskea väri sopi keittiömme värimaailmaankin kivasti. Saippua oli ahkerassa käytössä ja kulutin sen ihan loppuun. Nyt ajattelin kuitenkin laittaa tämän saippuan kylpyhuoneeseen, sillä herkullinen tuoksu sopii mielestäni koko perheelle.

Palan muodosta, tästä nykyisestä lähes kuutiomaisesta siis: se on loistava! Se on kaunis. Se sopii monenkokoiseen kouraan. Jos vessan lavuaarin reunalla on vain pieni tila, johon mahtuu vain pikkuinen saippua-alusta, niin tämä sopii siihen. Pala on kuitenkin oikeasti paljon ulkonäköänsä isompi - saippuapalat painavat 100 g. Tämän muodon hyötypuoleksi arvelisin myös sen, että saippuasta ei todennäköisesti jää sen elon loppuvaiheessa hankalaa leveää lituskaa, vaan todennäköisesti jäännöspala on pieni eikä siten hukkaan mene paljoa.

Paketissa oli myös tuoksuton Kuttumamman naturelli, joka pääsi vessaan käsisaippuaksi. Siinä ei ole lainkaan hajusteita ja sen oma saippuatuoksu on hyvin mieto ja miellyttävä. Se sopii varmasti myös hajuherkille. En yleensä tykkää käyttää saippuaa kasvojen pesuun, mutta aion kyllä kokeilla tätä lempeää palaa siihenkin.

Käsien pesussa saippua vaahtoaa yllättävänkin hyvin. Katsoin ainesosaluettelosta, että öljyinä on käytetty pääosin rypsiöljyä ja sen lisäksi palmuöljyä ja kookosrasvaa. Näistä lähinnä kookosrasva on runsaan vaahdon tuoja. Todennäköisesti siis vuohenmaito lisää vaahtoavuutta, sillä kaikki Saiputin saippuat on tehty vuohenmaitoon. Maidossahan on sokeria, jonka ainakin tiedetään lisäävän vaahtoavuutta sekä proteiineja ja rasvaa, jotka tuovat oman lisänsä.

Kädet puhdistuvat oikein hyvin, huuhdellessa kädet tuntuvat suorastaan narskuvan puhtailta. Käsiin ei kuitenkaan jää kuivumisen tunnetta, joten saippua on riittävän mieto usein toistuvaan käyttöön. En sanoisi, että tämä saippua kosteuttaisi, sehän ei ole saippuan tehtäväkään, mutta ainakaan se ei kuivata liikaa.

Kuttuneidin kaura-hunaja tuoksuu tutulta. Siinä on kauran, hunajan ja mantelin tuoksua. Mukana on myös kauranleseitä tuomassa särmää ulkonäköön ja lempeää kuorivuutta. Tämä saippua pääsee nyt keittiösaippuan kunniakkaaseen asemaan.

Päkättäjän omenainen saippua on minun silmääni punertavan beige, kivan värinen. Se tuoksuu nimensä mukaisesti raikkaalle omenalle. Tämän voisi kuvitella olevan ainakin lasten suosikki, mutta ihan varmasti myös aikuiseen makuun. Laitan tämän saippuan odottamaan tilaa vessan lavuaarin reunalla, koska tämäkin tuoksu sopii mielestäni kaikille ja saa samalla vessankin tuoksumaan kivalle.

Tässä on vielä avattuna tämänhetkinen suosikkini:

pikkukilin.jpg

Saippuat on pakattu kekseliäästi naruun. Naru on todella kivan näköinen kääre. Naru lähti päältä pois helposti. Nämä naruthan sopivat hyvin uusiokäyttöön, esimerkiksi puutarhassa köynnösten sitomiseen ym.

En voi kuin suositella Saiputin saippuoita niin omaan käyttöön kuin kivaksi tuliaiseksi ja pikkulahjaksi! Tai koko sarja hienossa laatikossa voisi olla vaikka vähän isompikin lahja? Kannattaa hankkia myös kunnollinen saippua-alusta, sillä kaikkia käsintehtyjä saippuoita pitää säilyttää ilmavasti, siis sellaisella saippua-alustalla, jossa on pohjassa joko ritilä tai reikiä, jotta vesi pääsee valumaan pois.