Olen aikeissa vaihtaa tuoksuöljyjen pulloja. Tässä vähän kuvailua eri pullomateriaaleista:

Muovi, HDPE/LDPE

+ kestävää ja kevyttä -> ominaisuudet, joista on hyötyä postituksessa; paljon erilaisia muotoja ja kokoja saatavilla, joustava materiaali

- päästää joitakin aromaattisia aineita haihtumaan kaasumuodossa läpi (esim sitrustuoksut);  tehdään raakaöljystä

Muovi, PET

+ kuten HDPE, mutta ei juurikaan päästä läpi kaasuja

- ei ihan niin paljoa erilaisia muotoja ja kokoja; tehdään raakaöljystä

Lasi

+ paras säilytyspullo eteerisille ja tuoksuöljyille, ei päästä mitään kaasuja läpi

- rikkoutuu helposti ja on painavaa -> ei paras mahdollinen postitettava

Metalli

+ ei päästä kaasuja läpi, hyvin kestävää ja melko kevyttä

- rajoitettu valikoima

Olen etsinyt hyviä pulloja tuoksuöljyille jo kauan. Nykyiset litteät HDPE/LDPE-minipullot ovat kivoja postittaa, mutta niissä näkyy kyllä muutoksia pitkän säilytysajan kuluessa - en voi tietää, kuinka kauan asiakas tuoksuöljyjään säilyttelee. Esimerkiksi Yuzu-tuoksuöljy saa aikaan melko lyhyen ajan kuluessa dramaattisenkin näköistä jälkeä: osan tuoksusta haihtuessa pullon läpi syntyvä tyhjiö vetää pulloa kasaan, pullo siis litistyy. Ei kiva, ei ollenkaan! Välillä olenkin pakkauskoon salliessa laittanut Yuzua lasipulloon.

Nyt olen päätynyt sellaiseen ratkaisuun, että alan pakata pienemmät  tuoksuöljyt metallipulloihin. Koko muuttuu siten, että kirjeeseen sopiva koko on 15ml ja isompi koko, joka ei mahdu kirjeeseen, on 40ml (tai 50ml ihan täyteen, mutta en tiedä onko järkevää täyttää ihan täyteen). 100g koko olisi edelleen PET-pullossa. Metallipulloissa ei ole mitään tippakorkkeja tai muita pienentimiä, mikä saattaa harmittaa joitakuita. Pienempien kokojen hintaa täytyy vastaavasti muuttaa - tarkistan vielä, että kuinka paljon painoltaan kaikkein kevyintä Gracefruitin tuoksua tuohon 40-50ml pulloon oikein mahtuu.

Korkkitesti on meneillään, joten muutos ei ole ihan vielä voimassa. Uudet koot ilmaantuvat kunhan ehdin muutella kaikki. Siihen asti myyn toki entiseen malliin tuota 25g/28ml kokoa... jossain pullossa.

Entisenmalliset 28ml minipullot saavat kyllä olla edelleen kasviöljyjen pulloina, niihin ne sopivat hyvin. Niissäkin on tosin ollut tippakorkkiongelmia, joille en oikein voi mitään. Yritän etsiä laadukkaampia pulloja, mutta toistaiseksi mennä porskutellaan näillä.