Kun nyt olen testaillut kaikenlaisia mineraalimeikkipuutereita, huomasin tarpeen erityiselle voiteelle laitettavaksi mineraalimeikkipohjan alle. Tämä voide on hyvin hoitavaa ja ennenkaikkea se puree pintakuivuuteen. Se silottaa iholta pintakuivuuden aiheuttamia hienoisia ryppyjä.

Voide öljypitoisempaa kuin kaupalliset kasvovoiteet. Levittäessä se tuntuu hiukan öljyiseltä eikä imeydy ihan saman tien, mutta aamukahvin keittelyn ja juomisen jälkeen se on jo täysin imeytynyt ja ihon pinta tuntuu silkkiseltä. Tällä ainakin minä saan loistavan pohjan juurikin mineraalimeikkipuuterille.

Käytän voidetta aamuin illoin ja myös käsivoiteena. Ehkä juurikin pintakuivuuteen auttaminen antaa efektin, että ihon pinta silenisi silmin nähden. Tai sitten kuvittelen? Oli miten oli, toistaiseksi olen tyytyväinen. :)

Tein voidetta tämän perusohjeen mukaan, mutta eri öljyillä. Lue siis ensin tuo voiteen tekemisen perusohje ja tee tämäkin voide ohjeen mukaisesti. Voit vaihtaa osan öljyistä muihinkin, mutta skvalaanin suuri määrä on tässä uskoakseni se pointti. Samoin BTMS on oleellinen, koska juuri se antaa silkkisen tunnun.

Hoitavan kasvovoiteen ainekset:

I vesifaasi

170g vettä

1g sitruunahappoa


II öljyfaasi

41g skvalaania

12g arganiaöljyä

7g mansikansiemenöljyä

15g BTMS-emulgointiainetta


III lisukkeet (vasta kunnolla jäähtyhneeseen voiteeseen, n. 30 astetta tai vähemmän)

6g D-panthenolia

5g hyaluronihappoa

3g E-vitamiiniöljyä

2g Optiphen -säilöntäainetta

- haluttaessa hyvin pieni määrä tuoksuöljyä tai eteeristä öljyä. Itse käytin allergeenitonta Orchard Fruits -tuoksuöljyä 0,5ml ja se tuntuu olevan kasvovoiteelle liikaa. Tosin tuoksu haihtuu eikä jää leijumaan koko päiväksi naamalle. Mutta mieluummin esim. 0,25 ml jos tosiaan haluaa mitään hajustetta kasvoilla käyttää - ei sitä yleensä suositellakaan, mutta tuoksuöljyhöperönä halusin omaan voiteeseeni vähän tuoksua. Ilman tuoksuöljyä voiteessa on mansikansiemenöljystä tuleva maanläheisellä tavalla mansikkaa etäisesti muistuttava tuoksahdus, ei mielestäni epämiellyttävä sekään. Mansikansiemenöljyn tilalla voi kyllä käyttää mitä tahansa muutakin öljyä.

Valmista voide perusohjeen mukaisesti.