Tämä puhdistusöljy tuntuu sopivan minun kasvoilleni hyvin. Se on tehokasta ja hellävaraista. Mitat eivät tässä reseptissä ole ihan noin millintarkkoja, kun säilöntöainetta ei tarvita.

Puhdistusöljy kasvoille

50ml avokadoöljyä tai muuta ihollesi sopivaa öljyä

10ml risiiniöljyä

5ml kylpyöljyemulgointiainetta (polysorbate-80)

- haluttaessa muutama tippa allergeenitonta tuoksuöljyä tai eteeristä öljyä. Lisää tosiaankin tuoksua tipoittain, sillä kasvotuotteessa vahva tuoksu häiritsisi. Itse laitoin 5 tippaa 5% Rose ottoa ja saman verran 5% Jasmiini absolutea ja tuoksu on hyvin mieto.

Sekoita ainekset huolellisesti ja laita haluamaasi pulloon. Valmista!

Esimerkiksi jos ostit Pienestä tuoksukaupasta 60ml pullollisen jotakin öljyä, niin siitä jäänyt pullo sopii ihan pesemättä hyvin tarkoitukseen. Ei haittaa, vaikka pullossa olisi minkä tahansa öljyn rippeitä, koska periaatteessa kaikki öljyt käyvät muutenkin tähän reseptiin.

Käyttö:

1. Hiero öljyä ½-1 teelusikallisen verran kasvoille. Pyörittele öljyä sormenpäillä erityisen huolellisesti niistä kohdista, jotka kaipaavat tehokasta puhdistusta.

2. Kastele kädet lämpimällä vedellä ja hiero nyt märillä käsillä kasvoja. Puhdistusöljy emulgoituu samalla. Voi tarvittaessa lisätä hiukan vettä kastelemalla sormia vedellä uudestaan.

3. Huuhtele kasvot runsaalla vedellä ja kuivaa taputellen. Tämän jälkeen voit käyttää kasvovettä ja kosteusvoidetta, jos tarpeen.


Muuntelua ihollesi sopivaksi:

- jos puhdistusöljy tuntuu kuivattavan kasvoja, vähennä kylpyöljyemulgointiaineen (polysorbate-80) osuutta

- jos puhdistusöljy jättää kasvosi liian rasvaisen tuntuisiksi, lisää kylpyöljyemulgointiaineen osuutta

- jos puhdistusöljy ärsyttää ihoasi, käytä eri öljyjä. Avokadoöljy on yleensä hyvin siedetty, mutta risiiniöljy voi aiheuttaa joillekin ongelmia. Risiiniöljyä on kuitenkin reseptissä siksi, että sillä on hyviä puhdistavia ominaisuuksia. Ilman sitäkin kuitenkin voi saada hyvän puhdistusöljyn.