Uutuuksien esittely tulee näin hieman jälkijunassa.

Melkein uutuus on maaemon pesupähkinäjauhe. Aiemmin minulla oli myynnissä Aritha-pesupähkinää, mutta tämä maaemon tuote on vähintään yhtä hyvää. Se on myös edullisempaa, vaikka se on luomutuotettua. Se on tarkoitettu lähinnä pyykinpesuun, mutta kokeilin sitä tänä aamuna hiusten pesuun näin:

Sekoitin reilun ruokalusikallisen pesupähkinää mukilliseen lämmintä vettä. Halusin mukaan vähän tuoksua, joten sekoitin keskenään muutaman tipan nestemäistä emulgointiainetta ja muutaman tipan Villi limetti-kookos-tuoksua, ja tämän seoksen sekoitin mukaan velliin. Kaadoin velliä joka puolelle hiuksia ja hieroin hellävaraisesti. Huuhtelin pois huolellisesti.

Tulos: hyvin puhtaat ja ilmavat hiukset. Latvat tuntuvat kuivilta.

Tähän seokseen saisi hoitavuutta lisäämällä esimerkiksi shikakaita, amlaa ja/tai kissanminttua. Kissanminttu on erittäin hoitavaa, joten sitä kannattaa laittaa varovasti, ettei tule lähmälettiä.

Koemyynnissä on tapiokajauhe. Kylpypommeissa ja -suoloissa se sitoo itseensä esimerkiksi tuoksuöljyä tai eteeristä öljyä ja vapauttaa tuoksun kylpyyn. Kylpyvettä tapioka pehmentää, mutta ei jätä kalvoa eikä synnytä lietettä, se siis liukenee veteen.

Puutereissa tapiokajauhe toimii jälleen hyvänä tuoksu- ja muidenkin öljyjen kantajana ja sitojana. Se myös tuntuu mukavalta iholla ja sitoo esimerkiksi iholta erittyvää rasvaa. Voiteissa ja esimerkiksi vaahdotetussa karitevoissa se vähentää tuotteen rasvaisuuden tunnetta.

 

himalajansuola.jpg

Himalajan vuorisuolaa on myynnissä pieni erä. Suuret suolakiteet ovat hyvin kauniita, joten ne sopivat esimerkiksi koristeellisiin ilmanraikasteasetelmiin :) Saunasuola on myös kiva: tipauta muutama tippa eteerisiä öljyjä suolaan ja laita ylälauteille, kaiteelle tai kiukaan yläpuolelle - ei kuitenkaan liian lähelle kiuasta. Saunan lämmössä suolasta vapautuu eteeristen öljyjen tuoksua sekä raikastavia ioneja.