Minulla on luonnonkihartuvat hiukset, jotka ovat kuivuneet paljon värinpoistoista, kun halusin saada hennaväriä pois. Öljymuhitukset ja erittäin hoitavat hoitoaineet ovat auttaneet hieman, mutta niiden ongelma on se, että hiukset menevät samalla todella helposti ravoittuneen oloisiksi.

Kokeilin muotovaahtoa ja se auttoikin pörröön, mutta se teki hiukset jotenkin tahmaisiksi ja haisi pahalle. Mutta oman muotoilunesteen tekeminen on todella helppoa. Tämä aine on aika ohutta, mutta sen verran paksua, ettei se tule suihkeena ulos suihkepullosta, mutta käsien kautta levittyy hienosti pesun jälkeen kosteisiin tai tarvittaessa varovasti kuiviinkin hiuksiin.

Kampausneste

2 dl Vettä - keitä ja jäähdytä 30 - 45 -asteiseksi.

1 g Guarkumia (ksantaanikin saattaa käydä)

1 g D-pantenolia (tai enemmän, jos haluat hoitavampaa)

1-2 g Ecosafea tai GFpheniä tai jotain muuta säilöntäainetta (säilöntäaineen ohjeen mukainen määrä)

Lisää veteen muut ainekset sekoittaen samalla. Sekoita vielä muutaman minuutin ajan. Valmis! Pakkaa tavalliseen pulloon tai pumppupulloon. Ravistele hieman aina ennen käyttöä.

Jos haluat lisätä hoitavuutta, sekaan voi laittaa muitakin vesiliukoisia aineita, esim. phytokeratiinia, polyquarteniumia, aaloeta jne. Veden voi halutessaan korvata vaikka hydrolaatilla. Ajattelin kokeilla seuraavalla kerralla myös pientä määrää sitruunahappoa.

Jos haluat paksumman muotoilugeelin, lisää guarkumin määrää esim. kaksinkertaiseksi. Jos haluat ohuemman suihkeen, vähennä guarkumia vähintäänkin puoleen (en tiedä kuinka ohutta pitäisi olla, että menisi siitä suihkeesta hyvin läpi).

Tuoksuöljy ei sekoitu tähän sellaisenaan, vaan jää pisaroimaan. Jos haluat lisätä eteeristä tai tuoksuöljyä, niin sekoita 5 tippaa tuoksua ensin nestemäiseen emulgointiaineeseen (polysorbate-20), sellainen millilitran verran emulgointiainetta varmaankin riittää. Tämän sekoituksen voi sitten sekoittaa kampausnesteeseen mukaan.