Testasin Jamilaa, Karishmaa ja Jemeniä sellaiseen maantienvaaleaan, täysin käsittelemättömään lapsenhiukseen.

Testiolosuhteet olivat kaikilla samat. Sekoitin saman määrän jauhetta samaan määrään yhtä kuumaa vesijohtovettä. Siis kuumaa vettä suoraan hanasta enkä antanut seoksen juurikaan hautua ennen hiusten upottamista seoksiin. Omissakin ohjeissanihan suosittelen sekoittamista kylmään veteen ja seoksen muhittelua vuorokauden tms. Tällä kertaa olin kuitenkin malttamaton ja päätin kokeilla Reneissance Hennan suosittelemaa tapaa sekoittaa kuumaan veteen. Päähän laittaessahan seoksen annetaan vielä jäähtyä miellyttävän lämpöiseksi.

Tässä kuvia:


Hennat

 

Jos haluat katsella näitä kuvia isompina, tässä linkit:

Hennat auringonvalossa

Hennat sisällä

Hennavärjätessähän kuuluu laittaa muovin päälle vielä pipo tai muuta eristettä, jotta henna pysyy lämpimänä - ihan kehon tuottaman lämmön avulla. Testikupposet ovat usein ihan huoneenlämmössä, joten niiltä jää uupumaan lämmön tuoma tehostus.

Laitoin siis testikupposet 40-50-asteiseen uuniin, koska lämmön pitäisi tehostaa värjäytymistä. Niin se totta vie tekikin.  Aion kokeilla jossain vaiheessa saunomista hennat päässä, koska lämpö tuntui vaikuttavan todella paljon. Lämpö vaikutti myös idigotesteihini, mutta niihin palaan joskus toiste, sillä indigon kanssa olen leikkinyt vasta alustavasti ja huomasin jotain uutta, joka vaatii lisätestejä.

Tulokset olivat kaikilla hennoillani erittäin hyviä. Edullinen Karishma värjäsi silmämääräisesti aivan yhtä hyvin kuin kalliimmat merkitkin. Selvemmän eron huomasi koostumuksessa: Jemenin (Yemen) henna tuotti jännän vähän liisterimäisen seoksen. Olen sillä jo ehtinyt värjätä omaakin juurikasvuani ja koostumuksen vuoksi henna pysyy hiuksissa paremmin ja sitä tuntuu kuluvan vähemmän. Erittäin kiinnostava tuote siis. Se on varsin kallista, mutta ehkä siitä huolimatta kauppaan ottamisen arvoista. Jamila ei ollut huonompaa mutta ei myöskään parempaa. Voipa olla että luovun jamilasta ja otan tilalle Jemenin.