Palashampoon ja hapanhuuhtelun kanssa en juurikaan tarvitse hoitoainetta, mutta hiusteni latvat ovat sen verran vanhat ja käsitellyt, että ne kaipaavat vielä hoitoja. Niinpä kehittelin tällaisen hoitoaineen, joka on kiinteässä muodossa. Sitä voi joko hieroa suoraan palasta märkiin hiuksiin pesun jälkeen tai märkien käsien kautta märkiin hiuksiin. Itse hieron tätä vain latvoihin. Jos käytän tätä jätettävänä hoitoaineena, niin ensin hieron kostein sormin vain hiukan hoitoainetta sormiin ja siitä nypin hiusten latvoihin.

Kiinteään hoitoaineeseen ei tarvitse lisätä säilöntäainetta, koska tässä ei ole nimeksikään vettä mukana (sitruunahappoliuoksessa on hiukan vettä mutta niin vähän, ettei sillä käsittääkseni ole tässä reseptissä merkitystä). Tätä palaa voi kokeilla myös iholle kosteusvoiteeksi tai  puhdistusaineeksi - muista vain käyttää vedellä kastellulle iholle koska pala sellaisenaan on aika kuiva.


Pakolliset ainekset:

40g  BTMS -hoitavaa emulgointiainetta

30g setyylialkoholia

10g kylpyöljyemulgointiainetta (polysorbate-80)

8g kaakaovoita (tai karitevoita tai mangovoita)

------------------------------------------

Vapaaehtoiset ainekset:

4g steariinihappoa (tekee palasta kovemman)

3g glyseriiniä (sitoo kosteutta, auttaa kosteuttamaan hiuksia)

3g eteeristä- tai tuoksuöljyä

2g sitruunahappoliuosta (tekee hoitoaineesta lievästi happaman. Valmista sekoittamalla ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä teelusikallinen sitruunahappoa)


Valmistus:

Laita kaikki ainekset tuoksuöljyä lukuunottamatta vesihauteeseen. Kuumenna ja sekoita niin kauan, että kaikki kiinteät ainekset ovat sulaneet. Sekoita vielä huolellisesti. Lisää halutessasi tuoksuöljy. Kaada yhteen tai useampaan muottiin.


Kiinteä hoitoaine kostuu käytössä ja sen pitää saada aina kuivua käyttökertojen välissä.