tyynysuihke.jpg

Pillow spray, tyynysuihke, on pieni ylellisyys joka ilahduttaa nukkumaan mennessä. Tuotetta siis laitetaan yksi kevyt suihkaus tyynylle ja ehkä vielä peitolle toinen. Se kuivahtaa nopeasti ja jättää tuoksun vuodevaatteisiin. Se on vesipohjainen ja sopii kyllä ihollekin ja vaikka hiuksiin.

Kuvan tyynysuihkeessa olen käyttänyt ihanaa lakanantuoksuista Provence-tuoksuöljyä sekä värinä tipan sinistä MP-väriä. Väriä ei tietenkään saa laittaa paljoa, ettei suihke värjää lakanoita. Kuvan tyynysuihkeessa riittäisi kyllä vieläkin vähempi väri. Ehkä voisi vain kastaa grillitikun värissä ja sekoittaa sillä nestettä - silloin voisi saada sopivan hennon värin. Väri ei tietenkään ole välttämättä edes tarpeen.

Tässä ohje:

1 tl tuoksuöljyä tai eteeristä öljyä

1 tl nestemäistä emulgointiainetta (polysorbate 20)

50ml keitettyä ja n. 40-50-asteiseksi jäähtynyttä vettä

½ml säilöntäainetta (Paratexin IPT)

Sekoita tuoksuöljy ja emulgointiaine keskenään. Lisää lämmin vesi ja sekoita huolellisesti. Lisää säilöntäaine ja sekoita vielä huolellisesti. Halutessasi lisää tippa MP-väriä tai elintarvikeväriä.

Tyynysuihkeeseen voi käyttää oman mielensä mukaisia tuoksuöljyjä. Perinteinen tuoksuttaja on laventelin eteerinen öljy, koska sitä pidetään rauhoittavana. Jotkut tekevät lapsille "monster sprayta" joka sisältää juurikin laventelia ja jota lapsi voi itse suihkauttaa, jos illalla vuoteessa hirviöt ahdistelevat. Kuulemma toimii! Hymy

Jotkut tuoksuöljyt vaativat tupla-annoksen emulgointiainetta. Jos liuos jää maitomaiseksi, voit lisätä emulgointiainetta. Jos se jää vain vähän sameaksi, se yleensä kirkastuu seuraavaan päivään mennessä.